1 Mai - romanii adora ciresile
Ma uitam pe net dupa ciresi si am aflat ca ciresile de Mai sunt pentru roman ca mandarinele rosii pentru sicilian, bananele pentru african s.a.m.d, ca cireasa exprima erotismul national, satietatea sau pofta, pornirile, aspiratile si amagirile, curiozitatea, atractia pentru frumos si frivolitatea. In fine, de ce dumnezeului cautam eu pe net ciresi? Si m-am gandit vroiam sa vad cireasa din milioanele de imagini si cuvinte, cireasa perfecta pe care sa o privesc cu atentie.
Am aflat ca cireasa a intrat in limbajul cotidian, ca se fac emisiuni la TV, ca se fac nesfarsire si libere asocieri pornind de la forma si imaginea buzelor si a ciresii, ca ciresica suna a bascalie, ca ciresile sunt asociate cu luxul, ca oamenii consuma ciresi indiferent de statut si patura sociala si bine fac, ciresile ne ajuta sa ruginim mai lent, nu sunt prea dulci, iar cele amare se folosesc inca in mediul rural la dulceata, cele albe sunt pentru delicati sau solitari si nu se gasesc in supermarket, cele rosu aprins sunt pentru amanti, cele bicolore galben-rosu se mananca oriunde si oricand, ca in Mai ciresele sunt apoase.
Am mai aflat ca "cireasa" poate deveni username cand o femeie singura isi fixeaza intalniri fara a se simti obligata, in timp ce doua ciresi nu se mai atarna la ureche ci de sfarc in studio cu mesajul "apuca-ma", intrand in categoria arta pentru arta, sau poate fiindca prin asta fotograful se defineste pe sine "consumist, disponibil" ceea ce nu este neaparat pe gustul femeilor, dar are cel putin satisfactia de a fi observat de ceilalti.
Mai mult decat atat, ciresile se saruta, se musca si se preling, suporta toate agresiunile si tandretea, opun rezistenta cand sunt pietroase, zemuiesc cand sunt cu adevarat coapte, si adora sa fie mancate, iar romanii adora ciresile.